Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τυροκαφτερή μερακλίδικη

Πανεύκολη συνταγή, ακόμα και για αρχάριους. Χρειάζεται μόνο να υπάρχει ένα multi γιατί με τον παραδοσιακό τρόπο, λιώσιμο με πιρούνι, έχει μπελά. Συνοδεύει υπέροχα όσπρια ή λαδερά φαγητά, αλλά μπορεί να αλειφτεί σε λεπτές ψημένες φέτες ψωμιού. Καλύτερα να είναι ολικής αλέσεως.

Υλικά:

¼ κιλού φέτα
125 γρ. κατίκι Δομοκού
125 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο (π.χ. Αμφιλοχίας)
½ κοφτή κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε  στο multi τη φέτα και το κεφαλοτύρι κομμένα σε μικρά κομμάτια καθώς και το σκόρδο, τα δουλεύουμε μισό με ένα λεπτό να ψιλοκοπούν. Προσθέτουμε το κατίκι, την πάπρικα και το λάδι, τα δουλεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή. Λίγη ώρα (½) στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη!

 Ακούμε:

Rory Gallagher - Shadow Play



 Παρατηρήσεις:

Σε γεύση δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση με ότι έτοιμο έχετε φάει. Με 6 € έχετε αρκετή ποσότητα για 8-10 άτομα. Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο πλούσια μπορείτε να ψήσετε μια πιπεριά κέρατο ή φλωρίνης, να την ξεφλουδίσετε και να την προσθέσετε στο multi. Αν θέλετε να γίνει πιο καυτερή, βάζετε ή ολόκληρη την κοφτή κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, ή ακόμα μια κοφτή κουτ. γλυκού μπούκοβο. Θα σκεπάσει όμως ελαφρά τη γεύση των υπόλοιπων υλικών.